Hallådär, Indrek Zelinski

Estländaren Indrek Zelinski hade en sejour i BoIS säsongen 2003. Han gjorde 13 allsvenska matcher och ett mål för BoIS innan han gick vidare till BK Frem i Danmark. Zelinski hade en karriär där han bland annat vann åtta ligatitlar i Estland och han gjorde över 100 A-landskamper för sitt land. 

Efter spelarkarriären sadlade Zelinski om till tränare. Han har tränat Vaprus hemma i Estland, men också olika ungdomslandslag såväl som Eslands damlandslag. Nu är han assisterande tränare i finska andraligaklubben FC KooTeePee, från Kotka. Kotka är för övrigt en vänstad till Landskrona. Jag tog ett litet snack med Zelinski om hans tid i BoIS.

Hur kom det sig att det blev BoIS, och vad var ditt första intryck av klubben?

-Jag var på lån på ett år från danska AaB. Anledningen var att Aab värvat Mickel Beck och de hade en annan egen produkt på gång uppåt. Jag behövde speltid och BoIS behövde en anfallare. Mitt första intryck var väldigt bra, en relativt liten klubb men välorganiserad och allt runtomkring upplevde jag som väldigt bra.

Var där någon särskild spelare som imponerade på dig?

-Ja, en rödhårig ung kille, Alex Farnerud. Hans bror spelade i Monaco. Väldigt talangful. Sen en isländsk försvarare, väldigt hårt jobbande och en mycket trevlig kille.

Hur upplevde du staden och fansen?

-En liten och mysig stad. Fansen var fantastiska minns jag, realistiska och vad jag kommer ihåg hade vi alltid ett bra stöd när vi spelade.

Hur upplevde du annars tiden i BoIS?

-I början var det riktigt bra, men tyvärr kunde jag inte ge mitt absolut bästa på grund av en kronisk skada som jag tyvärr än idag har besvär av. Men i slutet av säsongen så klarade vi i alla fall oss kvar och det var ju också vårt mål.

Hur trivs du med att vara coach i Finland?

-Tack för frågan, jag trivs väldigt bra. Nya utmaningar driver hela tiden dig framåt som coach, och det utvecklar dig även som person.

Tack till Indrek och lycka till framöver!

Foto: Håkan Karlsson / LandskronaDirekt.com

Första målet i BoIS-tröjan, mot Kalmar FF 2003-03-15. (Foto: LandskronaDirekt)

 

Mål mot Elfsborg 2003-03-22. (Foto: LandskronaDirekt)

 

Indrek Zelinski klar för BoIS. (Foto: LandskronaDirekt)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>