När sittplatsläktaren revs

Det kom ett läsarbidrag i form av ovanstående fotografi och nedanstående text:

Året är 1972 den 22 oktober och sista hemmamatchen för säsongen. BoIS har mött Östers IF och har förlorat med 0-1.

För sista gången lämnar publiken läktaren från 1924. På måndagen kommer man att börja riva den.

Det återstår en omgång till i allsvenskan och BoIS spelar 1-1 mot Norrköping. Men säsongen är inte slut, den 4 november har BoIS lottats mot Öster i Svenska Cupen! Eftersom rivningen av läktaren pågår för fullt spelas matchen på Olympia i Helsingborg och BoIS vinner med 1-0! För det historiska fotografiet står Alve Forss.

30 oktober 1972:

Foto: Bertil Persson / Arbetarrörelsens Arkiv
Foto: Bertil Persson / Arbetarrörelsens Arkiv

3 kommentarer till “När sittplatsläktaren revs”

 • Conny Nilsson skriver:

  Skulle vara intressant att se BoIS publiksnitt år för år och från början av 1900-talet till våra dagar 2021. Om nu sådana uppgifter finns från tidigt 1900-tal från tidningar och dylikt. I alla fall så långt tillbaka det går att se.

  • David skriver:

   Hej
   Tack för din kommentar. Det skulle nog gå att göra ett årligt publiksnitt från 1924 och framåt, publiksiffror har man alltid varit noga med att redovisa. Det får bli en framtida text. Spontant skulle jag tro att det totala snittet sedan 1924 ligger på runt 5000. Lite mer under vissa perioder, t ex 50-talet, 70-talet, något mindre under vissa år, t ex 80- och 90-talet.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda dessa HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>